torsdag den 23. januar 2014

Minisweater som test


Sweateren her er egentlig bare en test. Planen er nemlig, at jeg vil strikke denne sweater. Men for at gøre en længere historie kort kan vi kalde sweateren her for en strikkeprøve. Jeg var nemlig så heldig at en sød veninde havde det tiltænkte garn liggende i gemmerne, endda i samme farve og jeg kunne godt få lidt til en strikkeprøve. Jeg fik dog mere, end til en lille prøve, så jeg tænkte, at en udvidet strikkeprøve var oplagt. Og det blev altså til en sweater til min søn.

Tanken var, at jeg ville afprøve et par teknikker, nemlig tubular cast on (dansk navn, anyone?), som giver en virkelig flot kant på ribben. Desuden lavede jeg et par venderækker (short rows) i nakken. For at gøre omregningen lettere for mig selv, strikkede jeg raglan i stedet for den oprindelige konstruktion.

Kanten, hvor jeg har brugt tubular cast on

Garnet er Blackhill Højlandsuld strikket med to tråde på pind 4 i mønsteret og 3,5 i ribben. Jeg er fint tilfreds med garnet og skal have bestilt mere hos garnudsalg.dk til en voksenudgave af sweateren, hvor opskriften følges til punkt og prikke. Overfladen skifter en smule karakter efter vask. Det kan man måske lige ane på disse billeder af strikkeprøver:


Farven er selvfølgelig den samme. Det er lyset, der driller. Men derudover er forskellen, at overfladen filter en smule efter vask, som man kan se på det nederste billede. Til gengæld bliver den også en smule blødere.

3 kommentarer:

 1. Jeg er altså en smule imponeret - den er virkelig sød i miniformat

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Synes egentlig også den er blevet ret fin. Og meget anvendelig.

   Slet
 2. Hvor er det en fin og lækker bluse, du har strikket! Jeg elsker uld, og det garn, du har brugt, ser da virkelig skønt ud. Flot udvidet strikkeprøve!

  SvarSlet